mojodvjetnik.info

Imenik odvjetnika

Traži za:

Grad:

Pravni Forum
Dobrodošli, Gost
Prijava - Registracija.    Zaboravljena Šifra?
Odgovor:zamjena zatvorske kazne za ROD (1 pregleda) (1) Gostiju
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovor Favorizirano: 0
NASLOV: Odgovor:zamjena zatvorske kazne za ROD
zkova257 (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
zamjena zatvorske kazne za ROD 3 _FB_DATE_YEARs ago Karma: 1  
Dobio sam pravomocnu presudu za zatvorsku kaznu od 3 mjeseca.Konkretno radi se o krivotvorenju isprava,registarske tablice sa jednog svog automobila sam stavio na drugi svoj automobil.Danas sam dobio poziv za urucenje rjesenja o izvrsenju zatvorske kazne od ta 3 mjeseca na koju sam osudjen.Na nekim internetskim stranicama sam vidio da se zatvorske kazne do 6 mjeseci mogu odsluziti i radom za opce dobro pa me zanima dali ja mogu koristiti tu mugocnost.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
Habab (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph
Korisnik Offline Profil ovog korisnika
Odgovor:zamjena zatvorske kazne za ROD 1 _FB_DATE_YEAR, 11 _FB_DATE_MONTHs ago Karma: 1  
U konkretnom slučaju problem je taj što sud nije odmah prilikom izricanja kazne zatvora istu zamijenio radom za opće dobro na slobodi i to uz pristanak optuženika.

Odluka se temelji na ocjeni da uzimajući u obzir sve okolnosti koje određuju vrstu i mjeru kazne, izvršenje kazne zatvora ne bi bilo prijeko potrebno za ostvarenje svrhe kažnjavanja, ali istodobno uvjetna kazna ne bi bila dovoljna za postizanje opće svrhe kaznenopravnih sankcija.

Mogućnost rada za opće dobro na slobodi dakle postoji. Sad se postavlja pitanja kako to riješiti? Mislim da je najbolje uputiti prijedlog ili zahtjev sucu koji je donio prvostupanjsku presudu, isti obrazložiti, pozvati se na odredbe kaznenog zakona i nadati se da će biti udovoljeno Vašem zahtjevu.

Pozdrav.

_FB_REPORT   _FB_REPORT_LOGGED _FB_REPORT_LOGGED  
  Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.
_GEN_GOTOTOP Odgovor